soal pilihan ganda cause and effect
soal-soal

contoh soal pilihan ganda cause and effect beserta jawabannya

Berikut ini adalah contoh soal pilihan ganda cause and effect beserta jawabannya untuk siswa kelas 11 semester 2.

1. I love living in Australia …. the weather.
a. because
b. since
c. as
d. because of
e. But
Answer: a

2. The increase in the number of cans on the road has resulted …. more and more traffic jams.
a. in
b. to
c. at
d. for
e. and
Answer: d

3. “He got to work really, really late “Cos he missed his train”. Which cause and effect word is ‘Cos short for?

a. due to
b. because
c. as
d. since
e. neither
Answer: b

4. Keith lost his job due …. cutbacks in the department.
a. for
b. at
c. to
d. by
e. either
Answer: c

5. The increase in tropical storms in recent year has been …. global warming.
a. put up with
b. put down to
c. set down to
d. put to
e. both
Answer: a

Long Drought 2011

Drought during 2011 has caused many problems. First, the people lack of clean water to either take a bath, wash clothes of drink. Consequently, the government has to spend more expenditure in social welfare. Second, many breeders do not find grass for their cattle, sheep and goats. As result, their animals get thinner day after day due to lack of enough food.

Third, many farmers who depend on rainfall can’t cultivates their land. Consequently, they do not get regular income from agribusiness. This also causes the farmer labors of losing their jobs. Therefore, poverty rate gets increased this year. Finally, the drought has a great impact on the water reservoir: dams, lake, Canal. Their water levels go down of even totally dry. All of those conditions are clearly due to mono cause that is long drought in our country.

Questions:
6. What is the first problem posed by the long drought in 2011?
Answer: The people lack of clean water to either take a bath, wash clothes or drink.

7. What is the consequent of the scarcity of clean water?
Answer: The government has to spend more expenditure in social welfare.

8. Why do animals get thinners?
Answer: Lack of enough food.

9. How can the drought impact the water reservoir?
Answer: Their water level go down or ever totally dry.

10. When did the long drought occur?
Answer: in 2011.

11. …. being very rich, he never shows off.
a. Other than
b. Despite
c. Instead
d. Although
e. Furthermore
Answer: d

12. I am not feeling well, …. I will come to the party.
a. because
b. however
c. since
d. unless
e. eventhough
Answer: b

13. …. I had my lunch, I didn’t miss Pizza.
a. Although
b. Moreover
c. Finally
d. Already
e. Since
Answer: d

14. She never helps anyone …. having a lot of money.
a. whenever
b. however
c. inspite of
d. instead
e. eventhough
Answer: c

15. You shouldn’t go out … it’s raining heavily.
a. for
b. already
c. because
d. weather
e. but
Answer: b

16. I will follow you …. You go.
a. because
b. but
c. although
d. wherever
e. case
Answer: d

17. …. I was walking on the street, the accident happened.
a. While
b. When
c. Whereas
d. Unless
e. Otherwise
Answer: a

18. I can’t go further …. the street congestion.
a. because
b. because of
c. although
d. otherwise
e. whereas
Answer: b

19. Rita still got the bad mark…. she learns hard.
a. although
b. because
c. but
d. and
e. whenever
Answer: a

20. The electricity will be cut down …. Jaka pays his bill.
a. whereas
b. because
c. although
d. unless
e. and
Answer: d

21. She has decided to move to Portland …. there are more opportunities for employment in that city.
a. because
b. wherever
c. if
d. as long as
e. whenever
Answer: a

22. You can borrow my car …. you agree to be very careful with it.
a. because
b. wherever
c. whenever
d. if
e. as long as
Answer: e

23. They’ll have a good com harvest this year …. It rains a lot and prevents them from harvesting their crops.
a. unless
b. whereas
c. but
d. if
e. so
Answer: a

24. Our neighbor is going to buy a gun …. she can protect herself from intruders who break into her apartment.
a. so that
b. due to
c. because
d. go
e. over
Answer: a

25. …. he can save a lot of money by taking the bus, Russ still drivers his car into the city every day.
a. Although
b. So
c. So that
d. Mark
e. And
Answer: a

26. Dessert are harsh and dry …. many plants grow there.
a. for
b. so
c. yet
d. or
e. and
Answer: d

27. Pat looked at the antique rocker, …. she couldn’t afford to buy it.
a. and
b. but
c. or
d. although
e. wherever
Answer: b

28. Constance might go to the library, …. she might stay home.
a. but
b. yet
c. for
d. so
e. and
Answer: d

29. Sue jogs every day, …. she wants to stay in shape.
a. but
b. yet
c. for
d. so
e. and
Answer: c

30. His shoes are worn, …. he has no socks.
a. for
b. so
c. or
d. and
e. nor
Answer: a

31. My mother…. I went to the market for shopping.
a. or
b. neither
c. either
d. and
e. to
Answer: d

32. Thomas was not telling the truth …. he was shouting at me.
a. provider
b. moreover
c. although
d. in order to
e. towards
Answer: c

33. Please come on time, …. We may miss the flight.
a. otherwise
b. therefore
c. so
d. but
Answer: a

34. We should avoid oily food …. be healthy.
a. finally
b. in order to
c. consequently
d. for
e. always
Answer: b

35. I will give you my car…. you come back before 5’o clock.
a. as long as
b. because
c. although
d. provide
e. proven
Answer: a

soal pilihan ganda cause and effect

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.