contoh soal simple past tense
soal-soal

Contoh soal simple past tense

Contoh soal simple past tenseSimple past tense adalah kalimat yang digunakan untuk menceritakan kejadian yang terjadi di masa lampau dan selesai atau berakhir di masa lampau juga. Jadi, past tense digunakan apabila kamu bercerita di masa sekarang tentang aktivitas masa lalu.

Contoh soal simple past tense pilihan ganda

Berikut beberapa contoh soal simple past tense dan kunci jawabannya.

1.I………to the school alone yesterday

a.walk
b.walked

c.walks
d.walking

Jawaban: B

2. We……in this restaurant 2 days ago
a.ate

b.eaten

c.eating

d.eat

Jawaban: A

3.I……in this sofa with him

a.sleeping

b.sleep

c.slept

d.sleped

Jawaban: C

4.We…… each other 2 years ago

a.love

b.be loving

c.are love

d.loved

Jawaban: D

5.I……this scissors to cut the grass yesterday

a.cuted

b.cuting

c.cut

d.be cutted

Jawaban: C

6………he read novel last night?

a.do

b.did

c.done

d.are

Jawaban: B

7.We….. to aceh two weeks ago

a.gone

b.come

c.went

d.go

Jawaban: C

8.They……. this musc two hours ago

a.listened

b.listen

c.listening

d.be listen

Jawaban: A

9.Anita……me in this market yesterday

a.meeting

b.meets

c.met

d.meet

Jawaban: C

10.Dona……. this delicious food for us, 1 hour ago

a.cooking

b.cooked

c.cooks

d.cook

Jawaban: B

11.I….. this floor yesterday

a.swept

b.sweep

c.sweeps

d.sweeped

Jawaban: A

12.My brother…….this novel yesterday

a.reading

b.reads

c.read

d.readed

Jawaban: C

13.We……to the collage yesterday

a.walking

b.walk

c.walked

d.be walking

Jawaban: C

14.My lil bro……..a new motorcycle yesterday

a.has

b.have

c.having

d.had

Jawaban: D

15.I….. sad when my bestfriend left me yesterday

a.am sad

b.were

c.was

d.did

Jawaban: C

16.I……in this office 2 years ago

a.working

b.worked

c.work

d.be working

Jawaban: B

17.I……my wallet in this market two months ago

a.loose

b.losed

c.lose

d.lossing

Jawaban: C

18.My brother…….a letter for me

a.write

b.wrote

c.writing

d.was writting

Jawaban: B

19.My students……hard last night

a.study

b.studied

c.was study

d.studying

Jawaban: B

20.When I…….it is raining 5 minutes ago

a.got up

b.getting up

c.gets up

d.get up

Jawaban: A

21.They……about this project in this restaurant yesterday

a.talking

b.talked

c.talk

d.talks

Jawaban: B

22.I…….an elephant last night

a.draw

b.drew

c.drawn

d.drawing

Jawaban: B

23.My teacher……..me about this mathematic last year

a.taught

b.teaching

c.teaches

d.teach

Jawaban: A

24.I……a cake to your house last night

a.bring

b.brought

c.brings

d.bringing

Jawaban: B

25.Julio…….an active student last year

a.were

b.was

c.is

d.are

Jawaban: B

Contoh soal simple past tense essay

Berikut beberapa contoh soal simple past tense essay dan kunci jawabannya.

  1. I (be)____________at the cinema last night
  2. They (be)___________late for the interview
  3. __________ (be) she beautiful?
  4. Why (be) _______you late?
  5. He (study, not)_______last night

Jawabannya :

  1. was
  2. were
  3. was
  4. were
  5. did not study

contoh soal simple past tense positive negative interrogative

Berikut beberapa contoh dari kalimat simple past tense,

  1. (+) They ……. television last night.
    (-) They ……. television last night.
    (?) …….. television last night?
  2. (+) We ….. to Daniel’s house.
    (-) We ….. to Daniel’s house.
    (?) ….. to Daniel’s house?
  3. (+) She …. to school yesterday.
    (-) She ….. to school yesterday.
    (?) ….. to school yesterday?

 

Jawabannya:

  1. watched
    did not watch
    Did they watch
  2. went
    did not go
    Did we go
  3. walked
    did not walk
    Did she walk

 

contoh soal simple past tense

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.