Contoh Soal Song Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas XI Semester 2 K13

contoh soal song bahasa inggris dan jawabannya

Contoh Soal Song Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas XI Semester 2 K13 – Hai selamat datang di website infastpedia Adik adik yang baik hati.  Bagaimana kabarnya, semoga selalu sehat ya. Pada kesempatan yang cerah ini kakak ingin berbagi lagi tentang 20 contoh soal song bahasa inggris untuk adik adik yang sedang duduk dibangku kelas 11 SMA/MA.

Soal pilihan ganda dan isian bahasa inggris tentang lagu ini sudah kakak sediakan berserta dengan kunci jawabannya, sehingga bisa di jadikan acuan untuk latihan soal bahasa inggrisnya.

Contoh Soal Song Bahasa Inggris dan Jawabannya

Berikut dibawah ini, contoh soal pilihan ganda bahasa inggris tentang song kelas 11 tentang song SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat beserta jawaban kurtilas edisi revisi.

A. Answer the questions by crossing (X) a, b, c, d, or e in front of the right answer!

The following text is for number 1-5!

Straight Through The Heart
Song by: Dio

Hanging ….(1) the cobwebs in your mind
It looks like a long, long way to fall
No one ever told me life was kind
I guess I never heard it, never heard it all

Living in a world of make believe
I can hide ….(2) what’s real
But wearing your emotions on your sleeve
And they all know what you ….(3)

And here it comes again
Straight through the heart
Straight through the heart

Oh, never …. (4) a secret with your eyes
It’s the eyes that let you down
Tell a little truth ….(5) many lies
It’s the only way I’ve found

Shout to the wind
How can you hurt me this way
Oh once it begins
It looks like it’s coming to stay

  1. a. from
    b. for
    c. to
    d. at
    e. will
    Answer: c
  2. a. beside
    b. behind
    c. front
    d. up
    e. beneath
    Answer: b
  3. a. see
    b. hear
    c. feel
    d. saw
    e. felt
    Answer: b
  4. a. mouth
    b. tell
    c. say
    d. say
    e. hear
    Answer: a
  5. a. or
    b. with
    c. and
    d. so
    e. from
    Answer: b

Down to Earth
Song by: Peter Gabriel

[Verse 1]
Did you …. (1) that your feet had been bound
By what gravity brings …. (2) the ground?
Did you feel you were tricked
By the future you picked?
Well, come on down
All those rules don’t apply
When you’re high in the sky
So, come on down
Come on down

[Chorus}
We’re coming down to the ground
There’s no better place to go
We’ve got snow up on the mountains
We’ve got rivers down below
We’re coming down to the ground
We hear the birds sing in the trees
And the land will be looked after
We send the seed out in the breeze

[Verse 2]
Did you think you’d escaped from routine
By charging the script and the scene?
….(3) all you made of it
You’re always afraid
Of the change
You’ve got a lot on your chest
Well, you can come as my guest
….(4), come on down
Come on down

[Bridge}
Like the fish ….(5) the ocean
We felt at home in the sea
We learned to live off the good land
Learned to climb up a tree
Then we got up on two legs
But we wanted to fly
When we messed up our homeland

We set sail for the sky

[Outro]
We’re coming down
Coming down to Earth
Like babies at birth
Coming down to Earth
We’re gonna find new priorities
These are extraordinary qualities

6. a. say
b. think
c. hear
d. feel
e. consider
Answer: b

7. a. on
b. to
c. of
d. off
e. on
Answer: b

8. a. despite
b. because
c. although
d. nevertheless
e. moreover
Answer: a

9. a. but
b. so
c. let’s
d. and
e. or
Answer: c

10. a. on
b. in
c. at
d. under
e. beneath
Answer: b

Baca juga: Contoh Soal PG Bahasa Indonesia K13 Kelas XI Semester 1 dan Jawaban

Nah di bawah ini adalah soal bahasa inggris tentang lirik lagu sma berupa isian yang juga sudah dilengkapi dengan kunci jawabannya

B. Read the following lyric and then answer the questions!

“Viva Forever”
Song by: Spice Girls

Do you still remember
How we used to be
Felling together, believe in whatever
My love has said to me
Both of us were dreamers
Young love in the sun
Felt like my savior, my spirit I gave ya
We’d only just begun

Hasta Manana,
Always be mine

[Chorus:]
Viva forever, I’ll be waiting
Everlasting, like the sun
Live forever,
For the moment
Ever searching for the one
Yes I still remember,
Every whispered word
The touch of your skin, giving life from within
Like a love song that I’d heard
Slipping through out fingers,
Like the sands of time
Promise made, every memory saved
Has reflections in my mind

Hasta Manana,
Always be mine

[Chorus]
Back where I belong now,
Was it just a dream
Feelings unfold, they will never be sold
And the secret’s safe with me

Hasta manana,
Always be mine
[Chorus x2]

Questions:
11. What is theme of the song above?
Answer: Viva Forever.

12. What does “Hasta Manana” means?
Answer: See you tomorrow.

13. What was still remembered by the singer?
Answer: The words whispered to her.

14. Does the writer think that the feeling is a dream?
Answer: Yes, she does

15. What is represented by the sand of time?
Answer: Promise that have been made.

“Songs for A Dying Planet”
Song by: Joe Walsh

Is anyone out there?
Does anybody listen or care anymore?
We are living on a dying planet,
We’re killing everything that’s alive,
And anyone who tries to deny it
Wears a tie

And gets paid to lie
So I wrote these songs for a dying planet,
I’m sorry but I’m telling the truth,
And for everybody trying to save it
These songs are for you, too.
Is anyone out there?

Questions:
16. What kind of planet are we living now?
Answer: Dying Planet.

17. Who are people who deny that they have killed living things?
Answer: People who wear a tie and get paid to lie.

18. Who is the singer of the song above?
Answer: Joe Walsh.

19 For whom does the singers wrote that song?
Answer: For the dying planet.

20. Why does the singer feel sorry?
Answer: Because he tells the truth.

Contoh Soal Song Bahasa Inggris dan Jawabannya PDF dan Doc

Demikianlah artikel yang bisa infastpedia sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 20+ Contoh Soal Song Bahasa Inggris dan Jawabannya dan Kunci Jawabnya Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!


Contoh soal song bahasa inggris dan jawabannya


Pencarian yang paling banyak dicari

  • contoh soal bahasa inggris kelas 11 tentang song
  • contoh soal sing a song
  • contoh soal song lyrics
  • soal bahasa inggris tentang lagu beserta jawabannya
  • contoh soal song lyrics pilihan ganda
  • soal pilihan ganda bahasa inggris tentang lagu
  • contoh soal pilihan ganda bahasa inggris tentang lirik lagu
  • soal bahasa inggris tentang lagu dan jawabannya

Lengkap – 40+ Contoh Soal UAS SBK Kelas 6…

Soal SBK Kelas 6 UAS  – Halo semuanya, selamat datang di website infastpedia. Nah kakak kali ini ingin berbagi mengenai Contoh Soal SBK untuk...
Dewi Oktaviyanti, M.Pd
3 min read

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *