contoh soal song lyrics dan jawabannya
soal-soal

Contoh Soal Song lyrics Bahasa Inggris

Contoh Soal Song lyrics dan jawabannya – Selamat datang kembali di infastpedia.net. Pada kesempatan kali ini izinkanlah kami menyajikan sebuah pembahasan tentang contoh soal pilihan ganda tentang song beserta jawabannya berupa lyrics lagu.

Contoh soal song lyrics dan jawabannya

Berikut dibawah ini, contoh soal song kelas 11 dan jawabannya tentang song SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat.

Contoh Soal Song 1 : Straight Through The Heart

Straight Through The Heart
Song by: Dio

Hanging ….(1) the cobwebs in your mind
It looks like a long, long way to fall
No one ever told me life was kind
I guess I never heard it, never heard it all

Living in a world of make believe
I can hide ….(2) what’s real
But wearing your emotions on your sleeve
And they all know what you ….(3)

And here it comes again
Straight through the heart
Straight through the heart

Oh, never …. (4) a secret with your eyes
It’s the eyes that let you down
Tell a little truth ….(5) many lies
It’s the only way I’ve found

Shout to the wind
How can you hurt me this way
Oh once it begins
It looks like it’s coming to stay

  1. a. from
    b. for
    c. to
    d. at
    e. will
    Answer: c
  2. a. beside
    b. behind
    c. front
    d. up
    e. beneath
    Answer: b
  3. a. see
    b. hear
    c. feel
    d. saw
    e. felt
    Answer: b
  4. a. mouth
    b. tell
    c. say
    d. say
    e. hear
    Answer: a
  5. a. or
    b. with
    c. and
    d. so
    e. from
    Answer: b

Contoh Soal Song 2 : Down to Earth

Down to Earth
Song by: Peter Gabriel

[Verse 1]
Did you …. (1) that your feet had been bound
By what gravity brings …. (2) the ground?
Did you feel you were tricked
By the future you picked?
Well, come on down
All those rules don’t apply
When you’re high in the sky
So, come on down
Come on down

[Chorus}
We’re coming down to the ground
There’s no better place to go
We’ve got snow up on the mountains
We’ve got rivers down below
We’re coming down to the ground
We hear the birds sing in the trees
And the land will be looked after
We send the seed out in the breeze

[Verse 2]
Did you think you’d escaped from routine
By charging the script and the scene?
….(3) all you made of it
You’re always afraid
Of the change
You’ve got a lot on your chest
Well, you can come as my guest
….(4), come on down
Come on down

[Bridge}
Like the fish ….(5) the ocean
We felt at home in the sea
We learned to live off the good land
Learned to climb up a tree
Then we got up on two legs
But we wanted to fly
When we messed up our homeland

We set sail for the sky

[Outro]
We’re coming down
Coming down to Earth
Like babies at birth
Coming down to Earth
We’re gonna find new priorities
These are extraordinary qualities

6. a. say
b. think
c. hear
d. feel
e. consider
Answer: b

7. a. on
b. to
c. of
d. off
e. on
Answer: b

8. a. despite
b. because
c. although
d. nevertheless
e. moreover
Answer: a

9. a. but
b. so
c. let’s
d. and
e. or
Answer: c

10. a. on
b. in
c. at
d. under
e. beneath
Answer: b

Nah di bawah ini adalah contoh soal song bahasa inggris tentang lirik lagu berupa isian yang juga sudah dilengkapi dengan kunci jawabannya

Contoh Soal Song 3 : Viva Forever

“Viva Forever”
Song by: Spice Girls

Do you still remember
How we used to be
Felling together, believe in whatever
My love has said to me
Both of us were dreamers
Young love in the sun
Felt like my savior, my spirit I gave ya
We’d only just begun

Hasta Manana,
Always be mine

[Chorus:]
Viva forever, I’ll be waiting
Everlasting, like the sun
Live forever,
For the moment
Ever searching for the one
Yes I still remember,
Every whispered word
The touch of your skin, giving life from within
Like a love song that I’d heard
Slipping through out fingers,
Like the sands of time
Promise made, every memory saved
Has reflections in my mind

Hasta Manana,
Always be mine

[Chorus]
Back where I belong now,
Was it just a dream
Feelings unfold, they will never be sold
And the secret’s safe with me

Hasta manana,
Always be mine
[Chorus x2]

Questions:
11. What is theme of the song above?
Answer:
Viva Forever.

Questions:
12. What does “Hasta Manana” means?
Answer:
See you tomorrow.

Questions:
13. What was still remembered by the singer?
Answer:
The words whispered to her.

Questions:
14. Does the writer think that the feeling is a dream?
Answer:
Yes, she does

Questions:
15. What is represented by the sand of time?
Answer:
Promise that have been made.

Contoh Soal Song 4 : Songs for A Dying Planet

“Songs for A Dying Planet”
Song by: Joe Walsh

Is anyone out there?
Does anybody listen or care anymore?
We are living on a dying planet,
We’re killing everything that’s alive,
And anyone who tries to deny it
Wears a tie

And gets paid to lie
So I wrote these songs for a dying planet,
I’m sorry but I’m telling the truth,
And for everybody trying to save it
These songs are for you, too.
Is anyone out there?

16. What kind of planet are we living now?
A. Dying Planet
B. good planet
C. beautiful planet
D. nice planet
E. lovely planet

17. Who are people who deny that they have killed living things?
A. People who wear a tie and get paid to lie
B. People who listen that song
C. People who live near the singer
D. people who work in the town
E. people who sell tie and T-shirt

18. “And gets paid to lie”. The word “gets paid” means….
A. Receive money for work completed
B. Pay someone
C. buy with money
D. sell with low prices
E. promote completely

19. For whom does the singers wrote that song?
A. For the dying planet
B. For people out there
C. For people who work hard
D. for people who study hard
E. for everything that is a live

20. Why does the singer feel sorry?
A. Because he tells the truth
B. Because he does not tell the truth
C. Because he lies
D. Because he can not speak
E. Because he works on the planet

Contoh Soal Song 5 : Rain and Tears

Demis Roussos: RAIN AND TEARS

Rain and tears all the same
But in the sun you’ve to play the game
When you cry in winter time
You can’t pretend, it’s nothing but the rain

How many times I’ve seen
Tears coming from your blue eyes
Rain and tears all the same
But in the sun you’ve got to play the game
Give an answer of love I need an answer of love

Rain and tears in the sun
But in your heart you feel the rain the waves
Rain and tears both for shown
For in my heart there’ll never be a sun
Rain and tears all the same
But in the sun you’ve play the game

21. Which one of the following statements is implied in this song?
A. The writer’s lover treats him well.
B. The writer’s lover often expresses her sadness
C. The writer has got his expectation from his lover
D. The writer of the song feels sure with his love.
E. The writer feels that his love story will have a happy ending.

22. “Rain and tears both for shown. For in my heart there’ll never be a sun”. The phrase “my heart there’ll never be a sun” means that the writer….
A. will feel sure in his heart
B. will always feel sad
C. will have his heart be with bright life
D. will feel so faithless all the time
E. will get very tired all his life

23. The word “rain” in this song refers to …..
A. autumn time
B. spring time
C. winter time
D. summer time
E. rainy season time

Contoh Soal Song 6 : Outdoors

Outdoors
Song by: Jason Mraz

All day I’ve been inside
And I’ve got the feeling
I’m trapped between the walls
And underneath the ceiling
I feel a bit off track
And I’m trying to get back
Back in the cool, cool air where the sun is shinning
Nothing’s going to stop me
It’s all in the timing
It’s finally again my turn
It’s time to return
‘Cause I won’t stay inside no more

No more
I can’t wait to go
Outdoors
Well open up your door and be like me
Open up your door and then breathe free
And look at all the beauty you’ll feel
Loved, loved, loved, loved
Listen to the music of the wind and the brides sing
We’re just one big family
And all of nature deserves to be
Loved, loved, loved, loved,
Loved

So, I won’t stay inside no more
No more
It can’t wait, I’m sure
There’s need to run and hide
Let’s go explore
It feels so great let’s go outdoors

(Don’t cha do)
Everyone come on
come on out there
where the air is fresh and clear

So, I won’t stay inside no more
No more
It cannot wait
Let’s go out doors

Well, open up your door and be like me
Open up your door and then breathe free

And look at all the beauty and you’ll find
The earth and the sky is yours

So please go, there’s no need,
There’s no need to hide inside
Let’s go explore
This will, this will feel so great
Let’s go outdoors

24. What does the singer want?
A. Sleep
B. Go outside
C. Play inside his house
D. Live in a sedentary life
E. Live his life

25. What does the writer feel when he’s inside the house?
A. Trapped
B. Angry
C. Happy
D. Excited
E. So so

26. Based on the song above, who sing the song?
A. Birds
B. Winds
C. Children
D. Musicians
E. Trains

27. Who is Jason Mraz?
A. Singer
B. Child
C. a bird
D. a listener
E. a composer

28. What is the message can be found in the text above?
A. It is a wasteful time to live your life adventurous
B. It is important to life an adventurous life
C. We must always be inside home
D. We must be careful with our wishes
E. We will be a superstar

29. What is the tone of the song above?
A. Happy
B. Sad
C. Melancholy
D. Lazy
E. Melodic

Contoh Soal Song 7 : I Have a Dream

Soal pilihan ganda bahasa inggris tentang lirik lagu i have a dream

I Have a Dream, a song to sing
To help me cope, with anything
If you see the wonder, of a fairy tale
You can take the future, even if you fail

I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I’ll cross the stream, I Have a Dream

I Have a Dream, a fantasy
To help me through, reality
And my destination, makes it worth the while
Pushin’ through the darkness, still another mile

I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I’ll cross the stream, I Have a Dream
I’ll cross the stream, I Have a Dream

I Have a Dream, a song to sing
To help me cope, with anything
If you see the wonder, of a fairy tale
You can take the future, even if you fail

I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I’ll cross the stream, I Have a Dream
I’ll cross the stream, I Have a Dream

30.What is the song about??

Answer: The song is about that it is important for someone to have a dream, so we can get going in our lives and pursue to make that dream become reality.

31. Do you like listening to the song? why/why not??

Answer: Yes, I do. Because this song motivates me to achieve my dream and encourage me to not give up.

32. Does the song have a positive or negative message? What is the message?

Answer: The song has a positive message.

33. Reiterate the following stanza using your own words.

“I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder of a fairy tale
You can take the future even if you fail”

Answer: I have a dream to achieve. That dream is like a fantasy, something that beautiful and perfect like a fairy tale, but the dream motivates me and pushes me at every trouble that we have. The dream makes reality even real.

34. What are the moral values of the song??

Answer: The song encourages us to have a dream and strive to make it happen.

Contoh Soal Song PDF dan Doc

Penutup

Demikianlah artikel yang bisa infastpedia sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 20+ Contoh Soal Song Bahasa Inggris dan Jawabannya dan Kunci Jawabnya Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!

Contoh soal song

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *