Soal Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2 Kurikulum 2013

soal bahasa inggris kelas 8 semester 2 kurikulum 2013 – selamat datang kembali di infastpedia? Pada kesempatan yang baik kali ini kakak ingin berbagi beberapa soal yang mungkin akan dibutuhkan adik adik ya, soal ini kakak susun sebanyak 40 soal yang berupa soal pilihan ganda untuk adik-adik di kelas 8 SMP/MTs Bisa menjadikan soal ini sebagai bahan latihan Ulangan Akhir semester atau sering disebut dengan UAS.

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2 Kurikulum 2013

40+ soal bahasa inggris kelas 8 semester 2 dan jawabannya kurikulum 2013 – Bagi Adik adik dimana saja berada yang ingin sekali mempelajari Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs  ini, adik adik bisa menguduh materi ini di infastpedia dalam bentuk file doc dan pdf. Berikut ini adalah rincian Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs Semester 1.. Selamat Belajar Yaa…

Berikut infastpedia memberikan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 8 SMP/MTs

PETUNJUK UMUM

  1. Tulis namamu di sudut kanan atas
  2. Bacalah setiap soal dengan teliti.
  3. Kerjakan dulu soal yang kamu anggap mudah.
  4. Periksa kembali pekerjaanmu sebelum diserahkan pada pengawas.

A. Berilah tanda silang (x) didepan huruf a,b atau c didepan jawaban yang benar !
Read the text to answer question number 1 to 4
Adam’s Diary
May 2010
23 Sunday. When I got up, I felt ill, I went back to bed. Mum called the doctor. But he

couldn’t come, because he was ill too.
24 Monday. The doctor come at 11 O’clock. He wrote a prescription for some
medicine.
Mum bought it in the drugstore. It was horrible. Yuck!
25 Tuesday. Dad bought me model aeroplane. I read the instructions, but I couldn’t
make it,
because the dog ate the glue.

1. What happened at 23rd May to Adam?
a. He couldn’t come
b. He wrote a prescription
c. He felt ill
d. He was slipping

Jawaban: C

2. Who called the doctor?
a. Father
b. Adam
c. Mother
d. Doctor

Jawaban: C

3. What did the doctor write at 24th?
a. Instructions
b. Model aeroplane
c. Address of drugstore
d. Prescription

Jawaban: D

4. Adam could not make the aeroplane, why? Because…
a. He felt ill
b. The dog ate the glue
c. The doctor was ill too
d. Mum bought medicine

Jawaban: B

Read the text to answer question number 5 to 9
Last holiday I went to Paris. I visited museums and sat in public gardens. A friendly
waiter
taught me a few words of French. Then he lent me a book. I read a few lines, but I did
not
understand a word. Everyday I thought about postcards. My holidays passed quickly,
but I
did not send any cards to my friends.
On the last day I made a big decision, I got up early and bought thirty seven cards. I
spent the
whole day in my room, but I did not write a single card!

5. What is the text about?
a. Visiting museum
b. Postcard
c. Words of French
d. Holiday

Jawaban: D

6. What is the generic structure (tenses) of the text above?
a. Simple present tense
b. Simple past tense
c. Present continues tense
d. Simple future tense

Jawaban: B

7. Whom did the writer meet in Paris?
a. Friendly waiter
b. His friends
c. Postman
d. Mother

Jawaban: A

8. What was the first place the writer visited?
a. Museum
b. Public garden
c. His room
d. Post office

Jawaban: A

9. ‘I read a few lines, …’
What does the underlined phrase mean?
a. Words in a postcard
b. Text on the book
c. Museum guiding
d. Garden’s rules

Jawaban: B

Read the text then find the suitable words to complete the sentences as an answer of
question
number 10 to 15
Last week I …….(1) my grandmother’s house. I …….(2) public transportation to reach
the
house. On the trip, I …….(3) so many beautiful scenery there. My grandmother greet
me,
when I ……(4) her house. She looked so glad. She …..(5) me her delicious food, then
we………..(6) together.

10. The suitable word for number 1 is…
a. go to
b. goes to
c. went to
d. gone to

Jawaban: C

11. The suitable word for number 2 is…
a. Took
b. Take
c. Taken
d. Takked

Jawaban: A

12. The suitable word for number 3 is…
a. See
b. Seen
c. Saw
d. Sawed

Jawaban: C

13. The suitable word for number 4 is…
a. Came
b. Come
c. Comed
d. Coming

Jawaban: A

14. The suitable word for number 5 is…
a. Give
b. Gift
c. Given
d. Gave

Jawaban: D

15. The suitable word for number 6 is…
a. Eat
b. Eated
c. Ate
d. Eating

Jawaban: C

Read the text to answer question number 16 to 21

There were a girl named Bawang Putih, she lived with her step mother and her step sister named Bawang Merah. Bawang Putih’s life was sad. Her step mother and her step sister treated Bawang Putih badly and always asked her to do all the household chores.

One morning, Bawang Putih was washing some clothes in a river. Accidentally, her mother’s clothes fell down to the river. Finally she met an old woman. The old woman returned the clothes. She also gave Bawang Putih a small pumpkin. At home, Suddenly Bawang putih and her step mother and step sister were surprised. Inside the pumpkin they found jewelries.

“Bawang Merah, hurry up. Go to the river then found the old woman and took big
pumpkin. They were screaming. There were a lot of snakes inside the pumpkin! Finally both of them realized their mistakes. They apologized and Bawang Putih forgave them.

16. What is the story about?
a. Malin Kundang
b. Bawang Putih & Bawang Merah
c. Sangkuriang
d. Tangkuban Perahu

Jawaban: B

17. What kind of text the story above?
a. Recount
b. Descriptive
c. Procedure
d. Narrative

Jawaban: D

18. Who is Bawang Merah?
a. Bawang Putih’s mother
b. Bawang Putih’s step sister
c. The old woman
d. The pumpkin’s owner

Jawaban: B

19. Who gave the clothes back to Bawang Putih
a. The old woman
b. Bawang merah
c. Her Step mother
d. River

Jawaban: A

20. Why were Bawang Merah and mother screaming?
a. They found jewelries
b. Mother’s clothes fell down to the river
c. Both of them realized their mistakes
d. There were a lot of snakes inside the pumpkin

Jawaban: D

21. Why did Bawang Merah and mother say apologize to Bawang Putih?
a. They found jewelries
b. Mother’s clothes fell down to the river
c. Both of them realized their mistakes
d. There were a lot of snakes inside the pumpkin

Jawaban: C

Complete the conversation bellow using one of the best choices
A : Hi, buddy.
B : oh hi!
A : Have you ever watched Laskar Pelangi?
B : Yes, I have
A : …………………………that movie?
B : I think it was so amazing movie

22.
a. I don’t think so
b. Can I have
c. What do you think of
d. Can you

Jawaban: C

A : Jimmy, ……………….your cell phone’s number please?
B : Of Course!

23.
a. I don’t think so
b. Can I have
c. What do you think of
d. Can you

Jawaban: B

A : I think she is very strong girl
B : ……………………….., because somebody told me that she was crying

24.
a. I don’t think so
b. Can I have
c. What do you think of
d. Can you

Jawaban: A

A : Oh No! I forget to bring my pen
………………land me your pen, please?
B : Sure!

25.
a. I don’t think so
b. Can I have
c. What do you think of
d. Can you

Jawaban: D

A: excuse me, …………where the barber shop?
B: yes just go straight down this road, the barbershop is on the right side

26.
a. Do you know
b. This is Indah Speaking
c. What’s wrong
d. Do you agree

Jawaban: A

A: Listen! After the class we will go for a play. …………..?
B: That’s a good idea, I agree with you

27.
a. Do you know
b. This is Indah Speaking
c. What’s wrong
d. Do you agree

Jawaban: D

A: Hello!………………………. May I speak to Andree ?
B: I’m sorry, he has just gone out.

28.
a. Do you know
b. This is Indah Speaking
c. What’s wrong
d. Do you agree

Jawaban: B

A: Hi, you are different today, tell me…………..?
B: My hand, it is hurt.

29.
a. Do you know
b. This is Indah Speaking
c. What’s wrong
d. Do you agree

Jawaban: C

A: …..(30), Toni!
B: Oh hi! Rina, how are you?
A: Fine, how about you?
B: I’m fine too
A: Where do you live now Toni?
B: I live here, at that house.

. …………….(31)why are you here?
A: I’m going to my friend’s house near from here.
B: Really? So can you come to my house first?
A: Oh, sorry Toni I can’t, she is waiting me. And I have to go now.
B: It’s ok! Come to my house when you have a time.
A: Yes I will. …….(32)Toni.
B: Bye Rina!

30.
a. Hi
b. Good bye
c. By the way
d. Please

Jawaban: A

31.
a. Hi
b. Good bye
c. By the way
d. Please

Jawaban: C

32.
a. Hi
b. Good bye
c. By the way
d. Please

Jawaban: B

33. ……………car does your father have?
a. How many
b. When
c. Where are
d. How much

Jawaban: A

34. She …………………. some food when I saw her
a. Is
b. Are eating
c. Were eating
d. Was eating

Jawaban: D

35. They ………………..to the school together yesterday.
a. Are
b. Went
c. Go
d. Were

Jawaban: B

36. You …………..come at the party, because it will make you happy.
a. Are
b. Were
c. Should
d. Could

Jawaban: C

Read the text to answer question number 37 to 40
When I was in elementary school, I really loved football. Every Saturday afternoon I
practiced in school field with my team and my coach. They were strong and smart
players.

The coach was couching very discipline. He would grounded anyone who came late
and not
obey the team rules.

37. When did the writer really love football?
a. When he was in elementary school
b. Every Saturday afternoon
c. When he came late and not obey the team rules
d. When he was in junior high school

Jawaban: A

38. Where the writer used to play football
a. In stadium
b. In the sport hall
c. In his own field
d. In a school field

Jawaban: D

39. How was the couch couching him?
a. Strong
b. Smart
c. Discipline
d. Lazy

Jawaban: C

40. The coach grounded players because they…..
a. Smart
b. Come late
c. Smart
d. Play footbal

Jawaban: B

Baca juga: 50+ Contoh Soal Seni Budaya Kelas 8 semester 2 kurikulum 2013 [UTS]

Soal Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2 Kurikulum 2013 DOC dan PDF

Nah di bawah ini sudah kakak sediakan file soal di atas dalam bentuk format Doc dan PDF yang bisa kalian download secara gratis.

Demikianlah informasi yang bisa kami sampaikan, mudah-mudahan dengan adanya 40+ soal uts bahasa inggris kelas 8 semester 2 kurikulum 2013 Terbaru ini para siswa akan lebih semangat lagi dalam belajar demi meraih prestasi yang lebih baik. Selamat belajar!!


soal bahasa inggris kelas 8 semester 2 kurikulum 2013


Pencarian yang paling banyak dicari:

  • soal bahasa inggris kelas 8 semester 2 kurikulum 2013 revisi 2017
  • soal bahasa inggris kelas 8 semester 2 kurikulum 2013 revisi 2019
  • soal bahasa inggris kelas 8 semester 1 kurikulum 2013 revisi 2017
  • soal uas bahasa inggris kelas 8 semester 2 dan pembahasannya
  • soal bahasa inggris kelas 8 semester 2 dan pembahasannya
  • soal ukk bahasa inggris kelas 8 kurikulum 2013 pdf
  • soal bahasa inggris kelas 8 dan jawabannya
  • soal bahasa inggris kelas 8 pilihan ganda beserta jawaban

Leave a Comment